Egy forgalmas benzinkút felkészítése a tavaszi megújulásra

Egy forgalmas benzinkút felkészítése a tavaszi megújulásra

Nemcsak kertekbe hívnak minket, olykor cégek telphelyein is akad tennivaló, elkél a kertész segítő keze. 

Ezen a telephelyen is akadt dolgunk bőven, a kerti karbantartási munkák itt bizony hosszú ideje elmaradtak. A munkát a felgyűlt száraz lomb összegyűjtésével, ezzel párhuzamosan az ostorfák és hársfák gallyazásával, metszésével kezdtük. Ezután következett a sövényvágás feladata. 

A  tűztövis látványosan mutatta, hogy az évek alatt hogyan vadul el a növény a rá fordítandó figyelem hiányában. Szembetűnő a sövényből kikandikáló, már -már kis fácskává fejlődött sarjak sora. Ezeket eltávolítás után injekcióztuk, hogy erőteljes növekedésükkel a későbbiekben már ne nyomják el a növényt és a sövényforma ismét érvényesüljön.

A növények rendbetétele után a takarítás szempontjából állványokkal és egyéb tárgyakkal nehezített területekről is összeszedtük a faleveleket. A lombfúvó most is jó szolgálatot tett. Végül ágdaráló gép segítségével a keletkezett nyesedéket, ágakat összeaprítottuk, és még munkagépnek is jutott feladat, a föld terítésben és a zöldhulladék mozgatásában volt hasznos az ereje. Az eredmény egy teli konténer és egy teli plató zöldhulladék, no meg egy sokkal rendezettebb benzinkút.

Create your account

[ct-user-form form_type="register"]