Kertépítés

Kertépítés

Munkafolyamat

01

Terepmunka

Jön a markoló és kotrógép
02

Vízelvezetés és talajjavítás

Szükség esetén öntözőrendszer beépítése
03

Növényültetés és talajdúsítás

Beszerezzük és kiültetjük a növényeket
04

Burkolatok lerakása és füvesítés

Látványos lezárása a kertépítésnek

Miután az alapos felmérést követően elkészültek a tervek kertünk átalakításához, elkezdődik az igazi varázslat.

A munka a durva terepmunkával kezdődik. Igény és adottságok függvényében ilyenkor jön a gyerekek kedvence, a szép, sárga markoló és a fehér kotrógép.

Elsőként a víz elvezetésére szolgáló szikkasztók, vízgyűjtők kerülnek be a talajba, majd bekötjük az ereszcsatornákat. A vett talajminta alapján, ha szükséges, elvégezzük a talajcserét. Amennyiben öntözőrendszert is kialakítunk, annak nyomvonalát is most kell lefektetni.

Ezután jöhet a burkolatok és egyéb építmények ( tároló, magaságyás, komposztáló, kerti tó stb.) kialakítása. Ennek első lépése a szegélylerakás, ezzel egyidőben kialakítjuk az ágyások nyomvonalát képező szegélyeket is.

A szegélylerakás után következhetnek a teherhordó burkolatok, majd a térkő lerakása, elvégezve közben az elengedhetetlen tömörítési munkákat.

A kert így kialakított vázvonalainak megfelelően megkezdődhet az öntözőrendszer és a kerti világítás kiépítése, azután a növénybeszerzés és kiültetés, az ilyenkor szükséges tápanyagokkal történő talajdúsítással együtt.

Az ültetés végeztével indokolt a talajtakarás geotextillel, majd fenyőkéreg vagy kavics terítésével. Ezzel megkönnyítjük a későbbi kertfenntartást, mivel így kisebb a gyomosodás mértéke, de kisebb a kipárolgás is, ezért kevesebbet kell majd öntöznünk.

A különböző burkolatokatokon díszíthetünk dézsás növények beültetésével. 

A munkák legvégén a füvesítés teszi fel az i-re a pontot, legyen szó gyepszőnyeg terítéséről vagy fűmag vetéséről.

A kert elkészült, de ahhoz, hogy növényeink optimálisan fejlődjenek és mindig a legjobb formájukat hozzák, nem dőlhetünk hátra: igényeikre ezután is oda kell figyelni, elvárják a rendszeres gondoskodást és törődést, amit ha megkapnak, egész évben meghálálnak.

Életképek

Jó itt dolgozni! Az itt megjelenő képeink rólunk szólnak a kulisszák mögül, olykor nem mindennapi módon tükrözve minket.

Profi kertészt keres?

Legyen Ön és kertje harmóniában a természettel. Kérje benne segítségünket most!

Create your account

[ct-user-form form_type="register"]