Támfal épült Sződligeten

Támfal épült Sződligeten

Nemrégiben egy támfal építésével bíztak meg minket, ami tulajdonképpen a kertben meglévő szintkülönbség áthidalására készült. A terasz előtti nagy dombot így először megszüntettük, és a kerítés vonala mentén építettük fel az új támfalat. Ezzel a kertben ismét használható területté varázsoltunk mintegy 120 m2 területet.

Nehezítette a munkát, hogy számolni kellett a laza, homokos talajon álló régi kerítés alatti földtömeg beomlására. Ennek esélyét csökkentve az építést több szakaszban végeztük. A támfal alapjának kialakításakor a fagyhatár alá le kellett menni, az építményt megfelelően bevasalni, majd az elkészült szakaszokat belekötöttük a régi kerítésbe. Így egy szilárdan álló és stabil tartást biztosító szerkezetet kaptunk. 

Sok kézi földmunkával járó feladat volt, a munkagépünk igen nagy segítséget jelentett. A fal vonalába egy ívet terveztünk, ami a kertképet teszi változatosabbá. A felszabadult területet és a kialakított ágyásokat évelők és fák ültetésével tettük máris otthonosabbá, és a későbbiekben a támfal elé takaró sövény is kerül majd.

Create your account

[ct-user-form form_type="register"]