Kertépítés Fótligeten

Megújult kert Fótligeten

Fótligeten három éve született a képeken látható kert a kezünk munkája nyomán. Izgalmas feladat volt számunkra a tervezés és a megvalósítás is, melynek célja a kert átalakítása és megújítása volt.

A munkálatokat a veszélyes, beteg fák megregulázásával, alpintechnikát is igénylő kivágásával kezdtük. A kotrógépnek is akadt tennivalója rendesen, mi pedig kézi erővel segítettük a földmunkákat. Újra raktuk a térkövet a ház körül, és kialakításra került egy új ösvény is a ház mellett. 

Építettünk magaságyást betonból és sziklából, kialakítottunk kavicságyakat, az új gyepszőnyeg alá vakondhálót is terítettünk. Örökzöldek, évelők kerültek a helyükre: minden terület az adottságainak megfelelően gazdagodott árnyékkedvelő vagy napot igénylő fajokkal.

 

Feladatunk azóta a rendszeres kertfenntartás. Jó érzés látni, hogyan alakul, fejlődik itt az élet. A gondos kertápolásnak köszönhetően a növények egészségesen fejlődnek, a kert rendezett és szép látványa fokozza az otthonosság érzetét.

Az évek alatt sokoldalú kertté nőtte ki magát, a dísznövények mellett mára már konyhakerti növények is gazdagítják az itt található növényvilágot. Emiatt itt a kertfenntartás is többről szól, ami a kert életének folyamatos nyomonkövetését igényli. A kerttel együtt kell élni, hogy az épp aktuális növényápolási munkák ne maradjanak el.

Projekt munkalap

Helyszín
Fótliget
Kategória
Teljes felújítás
Dátum
2020

Profi kertészt keres?

Legyen Ön és kertje harmóniában a természettel. Kérje benne segítségünket most!

Create your account

[ct-user-form form_type="register"]