Nyári megújulás egy fóti kertben

Nyári megújulás egy fóti kertben

A kreativitásunkat megmozgató, sokrétű, éppen ezért igazán nekünk való feladattal bíztak meg minket. A tavaszi időszakban kevesebb figyelmet kapott kertet segítettük rendbehozni.

Fűnyírással kezdtük a munkát, hogy teret és helyet kapjunk a szabad, akadálytalan közlekedéshez.

A kert nagy területén magas fák, a kerítés mentén gondosan és igényesen társított cserjék várták, hogy megfiatalítsák őket. A fákról eltávolítottuk a nagyméretű, elszáradt, épp ezért veszélyes ágakat, a bokrokat megmetszettük, kitisztítottuk, majd a térkőburkolatot is megszabadítottuk a közökben megtelepedett gyomoktól. Amelyik növény igényelte, ott elvégeztük a szükséges permetszeres kezelést is.

Miután összeszedtük a felgyűlt zöldhulladékot, kezdődhetett a további varázslat.

A füves kertrészen korábban közlekedő munkagépek itt -ott nyomot hagytak, talajegyenetlenséget hagyva maguk után, illetve sóder és homokfoltok, földkupacok jelezték a felfordulást, ami egy építkezéssel természetesen együtt jár. Ahol szükséges volt, ott feltöltöttük a talajt és elvégeztük az utánvetést. Egy nagyobb felületet pedig egészen megújítottunk: két nagy tuskót talajszint alá vágtunk, majd a területen elvégeztük a talajmarás, termőföld terítés, egyengetés, talajjavítás és fűmagvetés munkáit.

Nem tagadjuk, hogy a nagyon sok lapátolással, talicskázással járó földmunka végét már vártuk, és felüdülés volt számunkra a munkák kreatív része, a magaságyás beültetése és a sziklakertek kialakítása.

A kerttulajdonosok ezúttal folyamatosan jelen voltak, olykor menet közben módosították, pontosították elképzeléseiket. Együttműködésünk azonban sikeres volt, jó hangulatban, megelégedéssel fogadták a kertben végzett munkák eredményét.

Create your account

[ct-user-form form_type="register"]