Kertépítés hóban, sárban, napsütésben

Kertépítés hóban, sárban, napsütésben

Kertépítő brigádunk már sokszor bizonyította, hogy állja a próbákat, jól alkalmazkodik a váratlan helyzetekhez is. Hogy ez így van, köszönhető a jó közösségünknek, az évek alatt megszerzett sokoldalú munkatapasztalatnak, az egyre bővülő, korszerű gép- és eszközparkunknak és nem utolsósorban nagyon sokat jelent a házigazdák pozitív hozzáállása az olykor nem kis felfordulással járó munkálatokhoz.
Az elmúlt év decemberében Nagymaroson kezdtünk egy nagyobb lélegzetvételű kertépítő munkába.
Mostanra meglehetősen kötött, erősen felázott talajjal, olykor kellemetlen téli időjárásban, rendkívül sok föld mozgatásával járó kezdeten vagyunk túl.

Feladatunk ebben a kertben a meredek rézsűn felvezető lépcsősor megépítése, a felső kert beültetése, illetve a ház körüli alsó kert gyepesítése és a járófelületek térkövezése. Az előkészítő tereprendezés során a munkagépeké volt a főszerep. Segítségükkel kiástuk a vízelvezető rendszerhez szükséges árkokat, kialakítottunk egy egységes alsó talajréteget, amit később homokkal töltöttünk fel. A vízelvezetés munkálatai után leraktuk a járdaszegélyeket, és minden térkövezésre váró területen elkészítettük a majdani teherhordó réteget. Terveink között szerepelt, hogy a két ünnep között lerakjuk a térköveket is, de a talaj víztartalma ezt végül nem engedte. A lehullott sok csapadék az agyagos talajban lassabban szivárog el. Ezért úgy ítéltük meg, tavaszig várni kell a folytatásra, amit természetesen nagyon várunk már.

Create your account

[ct-user-form form_type="register"]