Térkőburkolatok lerakása és tisztítása

Térkőburkolatok lerakása és tisztítása

Dunakeszin kaptunk feladatot, térkövet kellett leraknunk két kisebb felületen, ki kellett bővíteni egy keskeny járófelületet macskakövekből, végül megtisztítottuk a régi burkolatokat.

Sok hasonló munkában volt már részünk, így rutinosan, csak hogy ne jöjjünk ki a gyakorlatból :), mint egy ujjgyakorlatnak kezdtünk a munkálatokhoz.

Bár most arányaiban kisebb felülettel volt dolgunk, ugyanolyan gondos előkészítésre és munkavégzésre volt szükség.

Bemelegítésnek eltávolítottunk egy feleslegessé vált thuja sövényt a kerítés mellől. Ezzel szellősebbé vált a ház oldalán végíghúzódó kertrész.

Ezután fogtunk neki a két kis burkolandó felület kialakításához. Szegélyek pontos helyének kijelölése, szegélyrakás, alapozó rétegrend kialakítása és végül a térkővek lerakása következett.

Mindkét helyen szükségünk volt a vizesvágóra, mivel a szegélyek mentén mindenképp vágni kellett a térkövekből. Nagyobb kihívást jelentett ezúttal a kör alakú csatornafedél körül elhelyezkedő elemek vágása, de megcsináltuk, az eredmény pontos és szép lett.

Érdekesség ebben a kertben, a manapság ritkán alkalmazott macskaköves járófelület, ami kreatív megoldásként jól mutat a gyepfelület mellett. Eddig ez a rész keskenynek bizonyult, de így kiszélesítve már kényelmesen el lehet járni rajta.

Miután rendet raktunk, a szerszámokat és az eszközöket elraktuk, bevetettük a magasnyomású gőzborotvát, amivel csodákat lehet művelni, hiszen igen látványos, amikor segítségével akár egy régi járófelület szinte szebbé válik, mint újkorában. Ez történt most is! 🙂

 

Create your account

[ct-user-form form_type="register"]