Romantikus kert, Dunakeszi

Romantikus kert, Dunakeszi

A tulajdonosok elképzeléseinek megfelelően egy kedves, pajkos, gyerekbarát kert került kialakításra ezen a területen.

Indulásnak a sovány, homokos talajt termőföldre cseréltük, ezzel biztos alapot adva a növényeknek a fejlődéshez. A kerten belül jól elkülönülnek az eltérő adottságú területek, ennek megfelelően osztottuk be az árnyékkedvelő és a napkedvelő fajokat, mindenkit a neki megfelelő helyre.
A hátsó kertben található gyepfelület íves szegélyével játékra hív. Idővel az örökzöldek és futónövények élő falat vonnak majd köré.
A ház oldalában antik blokkelemekből épültek a magaságyások, melyek markáns vonalait a köré, és bele ültetett fűszer- és dísznövények, futónövények együttese tompítja. Itt és az előkertben a díszkavics és a fenyőkéreg egyhangúságát a díszfüvek és évelők hivatottak ellensúlyozni.
A házhoz az átlagosnál nagyobb utcafronti rész tartozik, melyet talajtakaró növényekkel ültettünk tele, így kopár beton helyett egyszerű fenntartási igényű zöldfelületet kaptunk.

A kertet 2020 -ban adtuk át. Azóta eltelt két év, és az akkor megálmodott kert képe kibontakozóban van. A folyamatos ápolásnak és karbantartásnak köszönhetően egyre mutatósabb, a növények intenzíven fejlődnek.

We’re Experience Gardening
Natural product without GMO
Tree Plantations & Landscaping

Projekt munkalap

Helyszín
Dunakeszi
Kategória
Gyerekbarát kert
Dátum
2022 Nyár

Profi kertészt keres?

Legyen Ön és kertje harmóniában a természettel. Kérje benne segítségünket most!

Create your account

[ct-user-form form_type="register"]