Őszi kertzárás Budán

Őszi kertzárás Budán

Közel két hétig dolgoztunk ezen a kerten Budán. Feladatunk az őszi kertzárás munkáinak elvégzése volt.

Ennek keretében a kertet övező sövénysorokat tetejeztük, az oldalakat formára vágtuk és a belső részek elhalt, száraz részeit, valamint a sövény belsejében lehullott és felhalmozódott elszáradt lombot kitisztítottuk. Erre nagyon is szükség volt már, mert ezeken a besűrűsödött részeken egyébként a kártevők és egyéb kórokozók remekül át tudnának telelni. Természetesen a többi cserje sem kerülhette el a metszőollót. Az eredmény nagyon szépen kitisztult, szellős lombozat lett. 

Hatalmas méretekkel volt dogunk, kellett a kitartás és a szorgalom, hogy precízen elkészüljön a munka. A két gurulós állványunk nélkül nem boldogultunk volna és a jól bevált kézi szerszámok mellett a legújabb akkumulátoros sövényvágó gépeink is jól teljesítettek.

Mivel a gyep tömörödött, erősen filces volt már, egy darabon ki is égett, mindenképp indokolt volt az átszellőztetése. Tavasszal ezt a műveletet ismét elvégezzük, de akkor már felül is vetjük, így fog szépen megújulni és ismét üdén zöldelleni ez a terület.

Végül az ágyásokat gyomtalanítottuk, kitisztítottuk, és a nem kevés kerti zöldhulladék összegyűjtése, a szerszámok elrakása és a tulajdonképpeni rendrakás után egy lemosó permettel fejeztük be a téli felkészítő munkát.

Várjuk a tavaszt, hogy ismét jöhessünk. A napfelkelték és naplementék akkor is biztosan gyönyörűek lesznek.

Create your account

[ct-user-form form_type="register"]