Kertfelújítás Normafán

Kertfelújítás Normafán

Pazar kilátásban kezdtük meg egy augusztusi, szép hajnali reggelen a munkát, szerszámok tegnap bepakolva, reggeli a csíkos szatyorban, hadd szóljon. A feladvány az elvadult kert kitisztítása, fakivágás, fák és cserjék alakító- ritkító metszése, borostyán eltávolítása, tereprendezés, majd új növények telepítése volt több lépcsőben.

Ahhoz, hogy az ültetés megkezdődhessen, és a növények egészségesen fejlődhessenek, több napfényre volt szükségük, így a koros fák alsó ágemeleteit eltávolítottuk, és a keletkezett közel 70 m3 zöldhulladékot ledaráltuk.

A kert aljában lévő közel 40 m3 építési törmeléket munkagép segítségével rakodtuk, majd szállítottuk el.

A következő kiszállás szeptemberben történt, amikor már megint nagyon korán keltünk és indultunk, de hát nem baj, a növénykiültetési terv kész, a növények, tápanyagok beszerezve, fel- fel vitézek az ültetésre!

A köves talaj megnehezítette a dolgunk, de megbirkóztunk ezzel is, cserjék – díszfüvek – évelők elültetve, tápanyag a talajban, tányérozva és beiszapolva.

Harmadik alkalommal a lehullott lomb takarítása volt a teendő. Ennek eredmányeként 8 m3 konténer megpakolva, meg a rengeteg zsák, mert ez a kert hatalmas ugye! További elfoglaltságot találtunk magunknak, miszerint a kéreg egy részét nem szállítottuk el, így az ágyásokban elterítettük, amely tápanyagként hasznosul majd fel.

Közben eleredt a novemberi eső is, így egy kissé átázva, átfagyva indulhattunk haza, de nem baj, a termoszban van forró tea és az idei évben is sok örömöt okoztunk a két kezünkkel és a hozzáállásunkkal.

Create your account

[ct-user-form form_type="register"]