Egy fűzfa öröksége

Egy fűzfa öröksége

Tavasz elején egy kivágásra ítélt fűzfához és egy rendezésre váró kerthez hívtak minket. Sajnos a fa valóban beteg volt már, ezért nekiláttunk a munkának. Közben pedig készültünk a favágás utáni feladatokra, hisz a kertépítésben nagy tapasztalattal rendelkező, elhivatott és nem kevésbé lelkes munkatársunk ismét remek ötletekkel állt elő, ügyfelünk legnagyobb örömére. 

Célunk egy vidám, a korábbihoz képest sokkal színesebb kertkép kialakítása volt. Az eredeti terv szerint a fűzfa után megmaradt volna a talajszint feletti csonk, de miután volt bevethető munkagépünk, felajánlottuk, hogy a tuskót kiszedjük gyökerestől, amiből lett is további nagy földmunka. A gép segítségével a régi támfal mögötti öreg sövénysort kiszedtük és átépítettük a meglévő támfalat is.

Gallyazás, fakivágás, állványozás, a gyökérzet eltávolítása, majd a támfal átépítése és ellátása szivárgó lemez – geotextil szigeteléssel, közben a sok- sok zöld hulladék rendezése volt az első nagy feladat. Ezt követte az elengedhetetlen tereprendezés, majd az ültető gödrök kialakítása és a tápanyagutánpótlás. 

Nem mulasztottuk el a meglévő növények ifjító, alakító metszését és a gyepfelület megújítását sem, emellett nagyon sok évelő kapott otthont a Flórakosarakban és az ágyásokban, a kerítés mellé új sövénysort ültettünk, futtatórácsot állítottunk az új rózsatöveknek, végül két gyönyörű fiatal fácska került az öreg fűzfa helyére.

A kert azóta szépen fejlődik, a növények is jól érzik magukat.

Create your account

[ct-user-form form_type="register"]