phone home menu search camera trash close menu1 menu1 menu1
Ez az időszak alkalmas a füvesítésre, ültetésre, a térkő burkolatok javításának, tisztításának elvégzésére és a kertépítések megkezdésére. A mostani enyhe, csapadékos időjárásra tekintettel pedig indokolt lehet a fásszárúak permetes növényvédelme is!
30/644-67-99

Kertfelújítás Normafán

Pazar kilátásban kezdtük meg egy augusztusi, szép hajnali reggelen a munkát, szerszámok tegnap bepakolva, reggeli a csíkos szatyorban, hadd szóljon. A feladvány az elvadult kert kitisztítása, fakivágás, fák és cserjék alakító- ritkító metszése, borostyán eltávolítása, tereprendezés, majd új növények telepítése volt több lépcsőben.

Ahhoz, hogy az ültetés megkezdődhessen, és a növények egészségesen fejlődhessenek, több napfényre volt szükségük, így a koros fák alsó ágemeleteit eltávolítottuk, és a keletkezett közel 70 m3 zöldhulladékot ledaráltuk.

A kert aljában lévő közel 40 m3 építési törmeléket munkagép segítségével rakodtuk, majd szállítottuk el.

A következő kiszállás szeptemberben történt, amikor már megint nagyon korán keltünk és indultunk, de hát nem baj, a növénykiültetési terv kész, a növények, tápanyagok beszerezve, fel- fel vitézek az ültetésre!

A köves talaj megnehezítette a dolgunk, de megbirkóztunk ezzel is, cserjék - díszfüvek - évelők elültetve, tápanyag a talajban, tányérozva és beiszapolva.

Harmadik alkalommal a lehullott lomb takarítása volt a teendő. Ennek eredmányeként 8 m3 konténer megpakolva, meg a rengeteg zsák, mert ez a kert hatalmas ugye! További elfoglaltságot találtunk magunknak, miszerint a kéreg egy részét nem szállítottuk el, így az ágyásokban elterítettük, amely tápanyagként hasznosul majd fel.

Közben eleredt a novemberi eső is, így egy kissé átázva, átfagyva indulhattunk haza, de nem baj, a termoszban van forró tea és az idei évben is sok örömöt okoztunk a két kezünkkel és a hozzáállásunkkal.

 

Egy fiatal házaspár keresett meg minket, hogy segítsünk a kert megújításában. Örömmel vállaltuk a feladatot, hisz megint lehetőség nyílt a kreativitásunk mozgósítására és a változatos munkavégzésre. Első körben szikkaksztó telepítése, öntöző rendszer kiépítése, füvesítés, kocsibeálló térkővezése, fák ültetése, málnasor telepítése, kordonkészítés és kerítésmagasítás szerepelt az elképzelések között.

 

Bővebben
Feladatunk: térkő lerakása és tisztítása

Dunakeszin kaptunk feladatot, térkövet kellett leraknunk két kisebb felületen, ki kellett bővíteni egy keskeny járófelületet macskakövekből, végül megtisztítottuk a régi burkolatokat.

 

Bővebben
Lelkesek vagyunk, örömmel segítünk!

Egy kedves, idős házaspár hívott minket segíteni a hétvégi telkükre. A melegebb tavaszi napok kicsalogatták őket a kertbe, de szeretett birtokukon igen sok elvégzendő feladat akadt, amit egyedül nem győztek volna megcsinálni.

Bővebben