phone home menu search camera trash close menu1 menu1 menu1
Ez az időszak alkalmas a füvesítésre, ültetésre, a térkő burkolatok javításának, tisztításának elvégzésére és a kertépítések megkezdésére. A mostani enyhe, csapadékos időjárásra tekintettel pedig indokolt lehet a fásszárúak permetes növényvédelme is!
30/644-67-99

Törzses örökzöld gömbök átültetése

Egy tavaly kialakított kertben kellett átültetnünk néhány örökzöldet.

Ezek a szépségek nem kaptak megfelelő figyelmet, az ágyásban relatív eldugott helyen voltak, ezért átkerültek a bejárathoz, hogy jobban megcsodálhassa őket minden látogató. Nagy odafigyeléssel választottuk ki a pontos helyet, hogy az öntözőrendszer szórófejeinek szórási képét ne változtassuk meg. A gyep széle ideális helyük lett, hogy szoliterként díszíthessék a kertet.

Az átültetésnél először meg kellett bontani a vakondhálót, amit aztán ki is javítottunk. Szabad gyökérzettel ültetésnél ügyelni kell arra, hogy minél nagyobb legyen a földlabda, ezáltal maga a gyökérzet. A lombozat közel 50%-át eltávolítottuk, hogy csökkentsük a párolgást az első időszakban, amíg a növény begyökeresedik. Amint megerősödik, újra ki fog hajtani, viszont addig, általában minimum egy évig szükség van karózásra is.

Kiemelt figyelmet kell fordítani a talajjavításra és az ültetés végén az iszapolásra is.

Utolsó lépésként pedig újravetettük a füvet az átültetett növények körül.

Egy fiatal házaspár keresett meg minket, hogy segítsünk a kert megújításában. Örömmel vállaltuk a feladatot, hisz megint lehetőség nyílt a kreativitásunk mozgósítására és a változatos munkavégzésre. Első körben szikkaksztó telepítése, öntöző rendszer kiépítése, füvesítés, kocsibeálló térkővezése, fák ültetése, málnasor telepítése, kordonkészítés és kerítésmagasítás szerepelt az elképzelések között.

 

Bővebben
Feladatunk: térkő lerakása és tisztítása

Dunakeszin kaptunk feladatot, térkövet kellett leraknunk két kisebb felületen, ki kellett bővíteni egy keskeny járófelületet macskakövekből, végül megtisztítottuk a régi burkolatokat.

 

Bővebben
Lelkesek vagyunk, örömmel segítünk!

Egy kedves, idős házaspár hívott minket segíteni a hétvégi telkükre. A melegebb tavaszi napok kicsalogatták őket a kertbe, de szeretett birtokukon igen sok elvégzendő feladat akadt, amit egyedül nem győztek volna megcsinálni.

Bővebben