phone home menu search camera trash close menu1 menu1 menu1
Ez az időszak alkalmas a füvesítésre, ültetésre, a térkő burkolatok javításának, tisztításának elvégzésére és a kertépítések megkezdésére. A mostani enyhe, csapadékos időjárásra tekintettel pedig indokolt lehet a fásszárúak permetes növényvédelme is!
30/644-67-99

Romantikus kert, Dunakeszi

A tulajdonosok elképzeléseinek megfelelően egy kedves, pajkos, gyerekbarát kert került kialakításra ezen a területen.

Indulásnak a sovány, homokos talajt termőföldre cseréltük, ezzel biztos alapot adva a növényeknek a fejlődéshez. A kerten belül jól elkülönülnek az eltérő adottságú területek, ennek megfelelően osztottuk be az árnyékkedvelő és a napkedvelő fajokat, mindenkit a neki megfelelő helyre.
A hátsó kertben található gyepfelület íves szegélyével játékra hív. Idővel az örökzöldek és futónövények élő falat vonnak majd köré.
A ház oldalában antik blokkelemekből épültek a magaságyások, melyek markáns vonalait a köré, és bele ültetett fűszer- és dísznövények, futónövények együttese tompítja. Itt és az előkertben a díszkavics és a fenyőkéreg egyhangúságát a díszfüvek és évelők hivatottak ellensúlyozni.
A házhoz az átlagosnál nagyobb utcafronti rész tartozik, melyet talajtakaró növényekkel ültettünk tele, így kopár beton helyett egyszerű fenntartási igényű zöldfelületet kaptunk.

A kertet 2020 -ban adtuk át. Azóta eltelt két év, és az akkor megálmodott kert képe kibontakozóban van. A folyamatos ápolásnak és karbantartásnak köszönhetően egyre mutatósabb, a növények intenzíven fejlődnek.

Egy fiatal házaspár keresett meg minket, hogy segítsünk a kert megújításában. Örömmel vállaltuk a feladatot, hisz megint lehetőség nyílt a kreativitásunk mozgósítására és a változatos munkavégzésre. Első körben szikkaksztó telepítése, öntöző rendszer kiépítése, füvesítés, kocsibeálló térkővezése, fák ültetése, málnasor telepítése, kordonkészítés és kerítésmagasítás szerepelt az elképzelések között.

 

Bővebben
Feladatunk: térkő lerakása és tisztítása

Dunakeszin kaptunk feladatot, térkövet kellett leraknunk két kisebb felületen, ki kellett bővíteni egy keskeny járófelületet macskakövekből, végül megtisztítottuk a régi burkolatokat.

 

Bővebben
Lelkesek vagyunk, örömmel segítünk!

Egy kedves, idős házaspár hívott minket segíteni a hétvégi telkükre. A melegebb tavaszi napok kicsalogatták őket a kertbe, de szeretett birtokukon igen sok elvégzendő feladat akadt, amit egyedül nem győztek volna megcsinálni.

Bővebben