phone home menu search camera trash close menu1 menu1 menu1
30/644-67-99

Kertépítés Fóton

Ezen az elhanyagolt területen dicsekvés nélkül mondhatjuk, hogy csodát tettünk néhány hét leforgása alatt.

Bruttó 1000m2-es területével ez a telek az átlagosnál nagyobbnak számít a környéken. Évek óta várta már a szakszerű átalakítást. A tulajdonosok az egybefüggő szabad terepet szerették volna felosztani jól elkülönülő pihenő-részre és haszonkertre.

Több fát terveztünk, melyek mire megnőnek, nyáron árnyékot adnak és segítenek klimatizálni a kertet, valamint kiterjedt, sűrűn beültetett ágyásokat, ahol számtalan évelő biztosítja a bőséges virágzást egész szezonban. A hátsó részre került a magaságyás a veteményesnek, ezt a részt 2-3 méteresre növő termősövény fogja eltakartni a pihenő-rész felől és egy futónövényekkel díszített kapu biztosítja az átjárást.

A homokos, helyenként sittes talajt szinte az egész kertben termőföldre kellett cserélni, csak ezután kezdődhetett meg az ágyások kialakítása, az fák ültetőgödreinek kiásása, és a nélkülözhetetlen öntözőrendszer kiépítése esővíz újrahasznosítással és kútvízzel. Az ágyásokba geotextil került, a gyepszőnyeg alá vakondháló.

Az ágyásokba bőven ültettünk egynyáriakat és évelőket, cserjéket, rózsákat, a kerítés mellett pedig pár év múlva szépen mutat majd a magas sövénnyé cseperedő babérmeggy. A futó- és talajtakaró rózsák és a lonc már az első nyáron káprázatos növekedéssel és virágözönnel hálálták meg a gondoskodást. A varjúháj és a kokárdavirág nem csak szép, de gazdag méhlegelőként hasznos is késő őszig.

Ebbe a kertbe örömmel járunk mi is vissza, minden alkalommal kíváncsian várva, hogy elkápráztasson sokszínűségével.